Uw winkelwagentje

Ode aan de burrata

Geplaatst door Maxim Montens op

Ze kennen er wat van die Italianen,  kunstenaars in het bereiden van uitzonderlijke delicatessen en meesters in het maken van de beste kazen ter wereld. Denk maar aan de parmezaan, de mozzarella of sinds een paar jaar ook hier bij ons enorm populair: de burrata.
 
 Zeg niet zomaar burrata tegen mozzarella want nee dat zijn echt twee verschillende dingen. Het productieproces loopt voor een groot deel gelijk maar geloof me eens je echte goede burrata geproefd hebt, ga je nooit meer terug naar zo’n pakje goedkope rubberkaas van de supermarkt.
 
Heerlijk romig
 
Burrata kent zijn oorsprong in de zuidelijke provincie Puglia in Italië en betekent letterlijk ‘boterachtig’. Dat is geen toeval want deze hemelse kaas is heerlijk romig en zacht. Eigenlijk is burrata een mozzarella met een hart van room. Als je de kaas opensnijdt loopt de room eruit, zalig! Je vindt ‘m hier vaak gemaakt met gewone koemelk maar oorspronkelijk worden zowel mozzarella als burrata gemaakt met Italiaanse buffelmelk. Dat zorgt voor een hele specifieke smaak. Deze kazen krijgen dan het zogenaamde Italiaanse DOP-label wat staat voor  ‘Denominazione di Origine Protetta’ en zijn daarmee dus een beschermd streekproduct.
 
 
Burrata in de keuken
 
Ook bij Zappore kozen we enkel voor de beste burrata. Heerlijk vol van smaak en zeer veelzijdig in de keuken. Lekker bij een antipasti om te delen, puur met wat olijfolie, peper en zout of verfijnd in onze burrata pomodoro, met een heerlijk verse tomatencoulis en smeuïge avocadocrème. Of bestel enkele verse burrata’s in onze deli en laat je fantasie de vrije loop.
 
Buon appetito!
 
 
 
 
 
 

Onze suggesties