Uw winkelwagentje
<ly-as-5684466>Peppe & Marcus, Creative food catering chefs, Opglabbeek</ly-as-5684466>

Onze helden: enkele gezichten

Peppe & Marcus, Creative food catering chefs, Opglabbeek

Ons mantra is La Cucina Povera: het heruitvinden van de pure Italiaanse keuken, in al haar eenvoud.

Culinaire speurneus met Calabrese roots Peppe en creatieve foodie Marc vormen een ijzerstrek duo dat dankzij topgerechten al in binnen- en buitenland zijn sporen verdiende met beurzen en evenementen zoals Tomorrowland.

<ly-as-5684469>Francesco & Julia, Antwerp</ly-as-5684469>

Francesco & Julia, La Trattoria, Antwerp

De liefde voor onze eigen, pure Italiaanse keuken wordt versterkt door onze creativiteit die we in elk gerecht willen meegeven.

Italiaanse chef Francesco creëerde na 14 jaar opleiding en ervaring als chefkok in Italië, Londen en Antwerpen zijn eigen food & event service en focacceria samen met zijn grote liefde Julia, event planner en creatief brein. In geen tijd bouwden ze een sterke naam op met verrassende, frisse creaties gebaseerd op de pure Italiaanse keuken.

<ly-as-5684472>Manon Van Aerschot, Food stylist &  journalist, Antwerpen</ly-as-5684472>

Manon Van Aerschot, Food stylist & journalist, Antwerpen

Ik hou van de pure ingrediënten en klassieke technieken van de Italiaanse keuken, en geef er mijn moderne twist aan.

Manon is een professionele chef, freelance culinair journalist en food stylist. Ze verloor haar hart aan een agriturismo in de Toscaanse heuvels waar ze kookt met de beste aubergines en tomaten uit de moestuin. Ze blogt op macaronmanon.be en schrijft voor foodmagazines.

<ly-as-5684469>Angie’s Kitchen, Creative food catering chef, Brussel</ly-as-5684469>

Standard, zuurdesem pizza restaurant, Antwerpen

Standard is een no-nonsense werkt zoveel mogelijk met biologische onbespoten groenten en kruiden vanop de daken van de Pakt site te Antwerpen. Het deeg wordt ambachtelijk gekneed met zuurdesem voor een gezondere en lichter verteerbare "guilt free" pizza's.

<ly-as-5684478>Van Tricht, Kaasaffineurs, Antwerpen</ly-as-5684478>

Van Tricht, Kaasaffineurs, Antwerpen

De passie voor dit levend product en ons oog voor kwaliteit staan centraal.

Kaasaffineurs Michel & zoon Frédéric Van Tricht leveren sinds jaar en dag aan bijna alle klasse restaurants in de Benelux, Ierland en de rest van de wereld, tot in de Malediven. Volgens de Wall Street Journal “de beste Europese kaasspeciaalzaak. Voor hun Italiaanse kazen werken ze samen met de meest verse en kwalitatieve buffel- en melkboeren in Italië.

<ly-as-5684509>Pattiserie Gewaegd</ly-as-5684509>

Patisserie Gewaegd, Antwerpen

We werken seizoensgebonden met kwaliteitsproducten voor de creatie van verse, verrassende zoetigheden.

What’s in a name: jonge en gepassioneerde patissier Tom deinst niet terug voor verrassende smaakcombinaties. Na zijn opleiding en ervaring bij enkele toppatissiers stortte Tom zich samen met vriendin Nina op de uitbouw van hun eigen creatieve patisserieconcept in Antwerpen. Vanuit hun atelier creëren ze dagelijks verse desserts van topkwaliteit, van klassiekers tot fantasieën, elk met een eigenzinnige toets.

<ly-as-5684484>Macelleria Falorni, Traditionele slager, Chianti, Toscane</ly-as-5684484>

Macelleria Falorni, Traditionele slager, Chianti, Toscane

Al 9 generaties houden we vast aan onze traditionele methoden en klassieke recepten, doorgegeven van vader op zoon.

In het kleine en pittoreske Greve, Chianti, bevindt zich een van de beste en meest gerenommeerde Antica Macelleria - de Italiaanse term voor traditionele slagers.. Opgericht in 1806 was Falorni de allereerste slager in Italië, die reeds negen generaties lang charcuterie van de hoogste kwaliteit maakt volgens traditionele methodes en oude recepten, overgebracht van vader naar zoon.

<ly-as-5684487>Pastificio Agricolo Mancini, ambachtelijke pastaproducent, Le Marche</ly-as-5684487>

Pastificio Agricolo Mancini, ambachtelijke pastaproducent, Le Marche

Zoals bij wijn, geeft de kleine productie van onze graanvelden elk seizoen een variërende smaak aan de pasta.

Massimo Mancini wordt geleid door de leer van zijn overgrootvader, Mariano, en produceert samen met zijn vader Giuseppe een van Italië’s beste pasta. De aandacht voor de grondstoffen, het respect voor het milieu, de combinatie van innovatie en traditie maakt Mancini Pasta uniek en van wereldklasse.

<ly-as-5684490>Sips N Soda, Mixoloog & Cocktail Store, Hasselt</ly-as-5684490>

Sips N Soda, Mixoloog & Cocktail Store, Hasselt

Each bottle a bartender, every cocktail a memory. Cheers!

Met jarenlange ervaring in de horeca en passie voor cocktails op zak bracht Thomas SipsNSoda in 2016 tot leven. Op korte tijd is het gedreven team van bartenders uitgegroeid tot één van dé referenties in catering en aan huis levering van kwalitatieve, verse signature cocktails. Elk recept is een overvloed aan hun creativiteit, vakmanschap en 100% verse ingrediënten om kostbare momenten een tikkeltje extra te geven.

<ly-as-5684493>Terre di Merino, Biologische olijfolieproducenten, Puglia</ly-as-5684493>

Terre di Merino, Biologische olijfolieproducenten, Puglia

Kwaliteit, ecologische duurzaamheid en sociale zorgzaamheid staan bij ons centraal.

Een jonge Limburgse start-up met roots in Gargano, Puglia, die niet zomaar een beetje biologisch wil zijn, maar bewust bouwt aan een veerkrachtige landbouw in evenwicht met de natuur. Met hun familiaal geproduceerde traditionele olijfolie kiezen zij resoluut voor Biogarantie®, hét label dat aandacht vraagt voor een eerlijke prijs, zorg voor water, afval, transport en biodiversiteit.

<ly-as-5684496>Wolv, Toscaanse biologische kruiden en infusies, Gent</ly-as-5684496>

Wolv, Toscaanse biologische kruiden en infusies, Gent

Onze biologische kruiden zijn stuk voor stuk pure creaties die veelzijdig gebruikt kunnen worden: wees creatief!

Ervaren professionele chef Birger richtte WOLV op uit passie voor pure, rauwe smaken. Hiervoor werkt hij samen een herborist en persoonlijke vriend die 60% van de ingrediënten op en rond de heuvels van Palazzo Del Pero in Toscane kweekt. Deze worden verwerkt tot verrassende, 100% biologische kruidenmengelingen en infusies.

<ly-as-5684499>Piccolo Vegs for Pots, organische zaadjesproducent, Veneto</ly-as-5684499>

Piccolo Vegs for Pots, organische zaadjesproducent, Veneto

Ik wil meer gecultiveerde terrassen en minder lege balkons zien

Voor Soira uit Treviso, hartje Veneto, waar elk balkon overladen is met bloemen en planten maar weinig groenten, begon Piccolo uit eigen plezier. In 2012 werd haar wens om meer gekweekte terrassen te zien omgevormd tot haar eigen bedrijf dat collecties maakt van kleine zaden van groentevariëteiten, bestemd voor potten en containers op kleine terrassen en voor moestuin dummies.

<ly-as-5684502>Michele Battista, ambachtelijke koffiebrander</ly-as-5684502>

Michele Battista, ambachtelijke koffiebrander, Puglia

Ons geheim? Onze trouwe visie aan de perfecte groene bonen, ambachtelijke werkwijze en beperkte productie.

Oprichter Guiseppe Battista, afgebeeld op het koffieblik, begon halverwege vorige eeuw met het branden van koffie. Al snel vond hij de basis van zijn bejubelde Battista melange, die in 2010 bekroond werd met een goude medaille van het Internationaal Instituut van Koffieproevers. Vandaag leidt Guiseppe's zoon, Michele, samen met diens zonen, Mirko en Guiseppe Jr., de branderij met koffie van topkwaliteit op maatschappelijk verantwoorde wijze.

<ly-as-5684505>Fratelli Comino, handgemaakte traditionele croccanti</ly-as-5684505>

Fratelli Comino, handgemaakte traditionele croccanti, Piemonte

De bakkerij van de gebroeders Comino, gevestigd in Bene Vagienna, een klein stadje in de provincie Cuneo, draagt reeds generaties een familietraditie en -recept mee dat van hen absolute uitblinkers in de bakkerswereld maakte. Hun geurige en smakelijke gedroogde broden, die ondanks de toenemende vraag nog steeds volledig handgemaakt worden, bevatten enkel natuurlijke ingrediënten van hoge kwaliteit en zijn vrij van conserveringsmiddelen of dierlijke vetten.

<ly-as-5684507>Fontaneto, handgemaakte traditionele grissini</ly-as-5684507>

Fontaneto, handgemaakte traditionele grissini, Piemonte

Het Familiebedrijf Fontaneto in Cavaglio d'Agogna, Piemonte, is na 28 jaar uitgegroeid tot een middelgrote producent van broden en verse pasta's, die ondanks zijn toenemende productie nog steeds op geheel traditionele wijze zijn producten in keukens met professionele chefs maakt.

<ly-as-5684469>Angie’s Kitchen, Creative food catering chef, Brussel</ly-as-5684469>

Basta Sia Buono, Ethical bakery, Antwerp

Basta Sia Buono is een Toscaanse uitdrukking voor “als het maar lekker is”. Lekkere, artisanaal gebakken Italiaanse vegan koekjes, daar staan we voor.

In Pasticceria Gambalunga, de Toscaanse patisserie van Fabrizio Benassi die al jaren bekend staat als een van Italië’s beste patissiers, vonden Veronique en Gabriel, culinair en ondernemend koppel in hart en nieren hun gedroomde Pastry Chef voor lekkere vegan cookies. Deze gloednieuwe artisanale bakery wil België laten kennismaken met heerlijke koekjes, vers en volgens traditioneel recept gebakken, enkel op basis van 100% plantaardige producten.

Onze suggesties